Foto: Novi Touareg: Ovo je najskuplji Volkswagen i upravo je obnovljen

U skladu sa  najavama Volkswagen je otkrio obnovljeno izdanje svog najekskluzivnijeg SUV-a, a odlaskom Phaetona i predvodnika game.

Kao što smo već konstatirali u najavi, novi Touareg prepoznat ćete po novom svjetlosnom potpisu sprijeda s IQ.LIGHT HD Matrix LED svjetlima spojenim svjetlećom lajsnom, ali i novosti u auto svijetu: osvijetljenim amblemom marke straga.

Redizajn donosi i neke manje karoserijske preinake te uvođenje atraktivne Silicon mat sive nijanse rezervirane za R eHybrid i Touareg R-Line. U kabini je sve isto, osim uvođenja nekih novih značajki poput bežičnog Android Auto i Apple CarPlay povezivanja, snažnije USB-C povezivanje te Dynaudio sustav snage 730 W.

S tehnološke strane Touareg je dobio krovni senzor opterećenja koji može detektirati krovnu kutiju te prilagoditi elektronički sustav kontrole stabilnosti. Iz VW-a poručuju kako je za maksimalan komfor i optimalne performanse poboljšan i ovjes.

Postavljen po želji na 22-inčne naplatke, prestižni SUV u ponudi ima isključivo V6 motore: 3.0 V6 benzinac kreće s 340 KS, dizelaši daju 231 i 286 KS, a vrh ponude čine dva plug-in hibrida od 381 KS i 462 KS.
Poznata je i cijena. Touareg u Njemačkoj kreće s iznosom od 69.200 eura, dok će snažniji hibrid biti dostupan po cijeni od 93.870 eura, piše Index.hr.

(TIP)