Dodik u Moskvi: Prva NATO agresija izvedena je na Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik susreo se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

“Tokom održavanja međunarodnog bezbjednosnog foruma u Moskvi susreo sam se s ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom”, naveo je Dodik na Twitteru. “BiH je nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava. Danas sam se obratio na međunarodnom bezbjednosnom forumu u Moskvi i tom prilikom naglasio sam da je srpski narod bio prva žrtva hegemonističkog procesa zapadnih faktora i NATO. Prva NATO agresija izvedena je na Republiku Srpsku, a potom i na Srbiju pa na ostale zemlje. Danas je cjelokupna međunarodna politika u ubrzanoj dinamici i multipolarni poredak se uspostavlja s novim strukturama moći. Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, kao oružja protiv Rusije. Ugrožena je evropska energetska bezbjednost jer je Evropa i dalje zavisna od ruskih energenata”, dodao je Dodik.

Na međunarodnom skupu o bezbjednosti u Moskvi, na kojem učestvuju predstavnici iz više od 100 zemalja svijeta, videolinkom obratio se predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Dodik u Rusiju odlazi već drugi put od početka agresije te zemlje na Ukrajinu i ni na koji način ne pokušava sakriti podršku Rusiji, uprkos činjenici da je ta zemlja započela rat.

Naprotiv Dodik taj rat opravdava, kazavši da je Rusija bila prisiljena na to.

(TIP/Izvor: Srna/Foto: Twitter)