Video: Volkswagen najavio premijeru Touarega

VOLKSWAGEN će predstaviti obnovljeno izdanje svog najvećeg SUV-a u Europi.

Dakako, radi se o Touaregu, koji već neko vrijeme nije u tržišnom fokusu, ali i dalje ima vjernu klijentelu. Model je to koji je još donedavno bio zadnji iz Volkswagena s V8 dizelašem, a sada je i njega pritisla elektrifikacija.

Prema dostupnim informacijama, obnovljeni Touareg će se moći prepoznati po novim IQ.LIGHT HD matrix svjetlima, dodatno povezanima svjetlećom lajsnom. Novost je da će na ovom modelu svjetlosna poveznica biti iz donjih rubova svjetala kao ishodišnih točaka, a ne kao primjerice kod Golfa, gdje se povezuju gornji unutarnji bridovi.

Priču o svjetlima, bar prednjima, završava podatak poznat od prije, a to je da svako svjetlo čini 19.200 LED-ica. S novim svjetlima dolaze i novi odbojnici, a vjerojatno ćemo svjedočiti i redizajniranoj maski hladnjaka.

Straga pak najveća novost postaje osvijetljeni logo marke. Time će Touareg biti prvi europski model s ovim dodatkom za koji se očekuje da će se brzo proširiti tržištem, piše Index.hr.

Interijer se nije značajno mijenjao. Volkswagen obećava mekše materijale, posebno na središnjem odmorištu za ruke i konzoli. Infotainment u novom izdanju donosi unaprijeđene glasovne komande te bežični Android Auto i Apple CarPlay.

Što se tiče sigurnosti, Volkswagen je otkrio kako Touareg u krovu dobiva senzor koji detektira krovnu kutiju i potom prilagođava postavke ESC sustava. Zračni ovjes je također revidiran. O pogonu valja reći kako Touareg R eHybrid ostaje u ponudi. Trenutno u kombinaciji s 3.0 V6 benzincem daje 462 KS, a baterija od 17.9 kWh daje 47 km dosega.

Aktualni model u TDI izdanju u Hrvatskoj kreće od 78.300 eura.

(TIP/Foto: Screenshot: YouTube)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.