Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržat će se do srijede. Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u centralnim područjima doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće
lokalne pljuskove. Od četvrtka 25. maja preovladavat će pretežno oblačno.

Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su ne samo u centralnim i sjevernim, nego i u južnim područjima zemlje. Najviše padavina očekuje se u petak. Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka bit će u granicama prosjeka. Od četvrtka svježije, naručito u pretplaninskim i planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11°C do 17°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 20°C i 26°C, na jugu zemlje do 28°C. U zadnjoj sedmici mjeseca maja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno s malom vjerovatnoćom za padavine.

Eventualne padavine bit će u vidu lokalnih pljuskova. Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 16°C i 22°C u Bosni, u Hercegovini do 25°C.