Višković prijeti Komšiću i Bećiroviću: Samo neka ‘zakoče’ istočnu interkonekciju da kažemo ‘hvala i doviđenja’

Predsjednik Vlade entiteta Republika srpska Radovan Višković izjavio je da bi volio da u Predsjedništvu BiH bude “zakočena” istočna gasna konekcija, jer će članovi Predsjedništa Denis Bećirović i Željko Komšić, ukoliko budu glasali protiv tog projekta, vidjeti gdje će svojom krivicom odvesti BiH.

“Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima ‘hvala, doviđenja, bili smo u ljubavi, više nismo’, ako oni misle da se mogu igrati sa građanima BiH”, rekao je Višković.

On je rekao da veću korist od ruskog gasa imaju stanovnici Federacije BiH, nego Republike srpske i da su oni dva puta veći potrošači, nego Republika srpska.

“Svim zvaničnicima i međunarodne zajednice sam rekao ‘ako možete da ponudite BiH gas bolji, kvalitetniji, jeftiniji nego što je ruski, mi ćemo vam se u tome priključiti’. Ali očito da ne mogu”, rekao je Višković.

On je rekao da je priča o Azerbejdžanu i o Americi malo neozbiljna i dodao da za južnu gasnu konekciju još nisu napravili ni studiju izvodljivosti, čak ne znaju ni trasu, niti bilo šta, ali je dovode u ravan sa istočniom konekcijom.

Višković je rekao da je Republika srpska završila skoro 90 posto eksproprijacije za istočnu gasnu interkonekciju zato što će je voditi u trasi auto-puta od Banjaluke do Rače.

(TIP/Izvor: Patria/Foto: Fena)