Musk: Twitter će uskoro imati opciju za pozive i šifrirane poruke

Izvršni direktor Twittera Elon Musk otkrio je detalje o novim karakteristikama, uključujući dodavanje opcije poziva i šifriranih poruka koje dolaze na platformu.

Prošle godine, Musk je označio planove za “Twitter 2.0 The Everything App”, za koju je rekao da će imati karakteristike kao što su šifrirane direktne poruke (DM), tweetovi u dugom obliku i plaćanje.

– Uskoro će biti dostpuni pozivi i video pozivi sa bilo kim na ovoj platformi, tako da možete razgovarati s ljudima bilo gdje u svijetu bez da im date svoj telefonski broj – objavio je Musk u utorak na svom Twitter profilu, prenosi Reuters.

Opcija poziva na Twitteru uskladit će platformu s Metinim (META.O) aplikacijama društvenih medija, Facebookom i Instagramom, koje imaju slične karakteristike.

Musk je rekao da će verzija šifriranih direktnih poruka biti dostupna na Twitteru od srijede, ali nije rekao hoće li pozivi biti šifrirani.

Twitter je ove sedmice objavio da će započeti proces čišćenja uklanjanjem i arhiviranjem računa koji su bili neaktivni nekoliko godina.

(TIP/Izvor: Fena/Foto Ilustracija)