Video: Najbolji akcijski filmovi koji izlaze 2023.

Ove godine izlazi niz uzbudljivih akcijskih filmova u kojima glume zvijezde poput Adama Drivera, Keanua Reevesa i Chrisa Pinea. Sastavili smo popis značajnih nadolazećih akcijskih filmova koji će se gledati 2023.

65

U ovom znanstveno-fantastičnom akcijskom filmu o pilotu koji se sruši i otkrije da je sletio na Zemlju 65 milijuna godina prije današnjeg dana glumi Adam Driver. Da bi se vratio u sadašnjost i preživio, mora prijeći opasan teren (i vjerojatno se boriti s dinosaurima).

John Wick: Chapter 4

Keanu Reeves vraća se kao nepobjedivi ubojica John Wick u četvrtom nastavku popularne akcijske franšize. Wick se u novom filmu mora suočiti s novim i starim neprijateljima. Vrijedi napomenuti da bi i spin-off, Balerina, također mogao biti objavljen 2023.

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves

Ako želite lakši akcijski film, pogledajte Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves. U glavnim ulogama se pojavljuju Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith i Hugh Grant. Pustolovna komedija temelji se na poznatoj stolnoj igri Dungeons and Dragons i prati skupinu lopova koji postanu heroji u borbi protiv zlog neprijatelja.

Fast X

Fast X jedno je od najiščekivanijih akcijskih izdanja 2023. Riječ je o nastavku Brzih i žestokih, s Vinom Dieselom u glavnoj ulozi.

Transformers: Rise of the Beasts

U traileru za novi nastavak Transformersa pojavljuju se srebrni Porsche 911 (Mirage), Chevrolet Camaro, Nissan Skyline GT-R i VW Transporter. Optimus Prime zadržava svoj kamionski oblik. Filmski nastavak, između ostalog, donosi i novi Autobot u liku prelijepog Porschea 911 generacije 964.

Režiju potpisuje Steven Caple Jr., a u konkurenciji ljudske ekipe glavne zvijezde su bivši zapovjednik Noah, kojeg glumi Anthony Ramos, i Elena, koja je u filmu muzejska istraživačica, a glumi ju Dominique Fishback. Radnja novog filma odvija se 1994. godine, a premijera je najavljena za 9. lipnja.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford vraća se u petom filmu franšize o Indiani Jonesu. Slavni pustolov i arheolog bavi se nacistima usred svemirske utrke 60-ih. Film bi trebao biti posljednje Fordovo pojavljivanje u ulozi Jonesa, a premijera je najavljena za 30. lipnja.

Mission Impossible: Dead Reckoning Part One

Tom Cruise vraća se u sedmom filmu iz akcijskog serijala Nemoguća misija. Slično kao i u Top Gunu: Maverick, možemo očekivati da će Cruise iskoristiti sve mogućnosti i sam izvoditi vratolomije, tako da je film sigurno vrijedan čekanja.

Last Voyage of the Demeter

Temeljen na poglavlju Drakule Brama Stokera, Last Voyage of the Demeter prati osuđenu posadu koja se bori za preživljavanje protiv neobuzdanog putnika – Drakule.

Gran Turismo

Ljubitelji sporta i videoigara uživat će u ovom filmu o odrastanju temeljenom na istinitoj priči o igraču videoigara Gran Turismo koji je sanjao da postane vozač trkaćih automobila (i doista je to i uspio). U filmu glume David Harbour i Archie Madekwe.

Dune: Part Two

Dina Denisa Villeneuvea premijerno je prikazana uz pohvale kritičara i nominaciju za Oscara. Dugo iščekivani nastavak, Dune: Part Two, vratit će velik dio glumačke postave iz prvog filma (uključujući Timotheeja Chalameta, Rebeccu Ferguson i Zendayu), dodajući nove uloge koje tumače Florence Pugh, Christopher Walken i Austin Butler. Film će pokrivati drugu polovicu poznatog romana Franka Herberta Dune.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Ove godine izlazi spin-off hita Igre gladi u kojem glume Tom Blyth, Hunter Schafer, Rachel Zegler, Viola Davis i drugi. Film prati desetu godišnjicu Igri gladi, smještenu 64 godine prije prvog filma. Lucy predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Coriolanus Snow je njezin mentor. Njegova stajališta u ovom filmu su znatno drukčija, desetljećima prije nego što je postao Panemov tiranin. Prequel globalne franšize vrijedne 3 milijarde dolara stiže u kina širom svijeta 17. studenog

Red One

Dwayne Johnson i Chris Evans glume uz Kiernana Shipku, Lucy Liu, Mary Elizabeth Ellis i JK Simmonsa u ovoj potencijalnoj franšizi. Film bi trebao izaći uoči blagdana na platformi Amazon Prime Video, a radnja se za sada drži u tajnosti, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Screenshot: YouTube)