– Potpuno je jasno da će ovo biti oktroisana vlast visokog predstavnika Christiana Schmidta, nije izraz narodne volje. Nisu ni počeli obnašati vlast, a stotine policajaca ih čuvaju od naroda. Dolaze crni dani, odlukama Schmidta FBiH je isporučena Zagrebu. Samo će članovi Hrvatske demokratske zajednice vladati, mi ćemo biti građani drugog reda – kazao je Mešalić.

Najavio je da će se uprkos svemu DF nastaviti boriti za BiH.

– Borit ćemo se pravnim i političkim putem. Vjerujem da ćemo dobiti slučaj kada se nađe pred Sudom u Strazburu. Znamo kako je ova vlast i tadašnja Vlada FBiH na čelu s Nerminom Nikšićem prošla 2014. godine. Na sceni je diskriminacija građana. Glas iz Tuzle ne vrijedi kao onaj iz Širokog Brijega. “Trojka” je danas pokazala da ima dva preletača.

Dok smo mi protestovali pred zgradom Ureda visokog predstavnika – OHR, potpredsjednik FBiH Igor Stojanović je bio na košarkaškoj utakmici Partizan – Real Madrid. Eto toliko se brine za narod. Sad smo u situaciji da HDZ vlada FBiH. Zagreb i Beograd su podijelili sfere utjecaja, Hrvatskoj je pripala FBiH, a Srbiji entitet Republika Srpska – istakao je Mešalić.

(TIP/Izvor: Faktor.ba/Foto: Arhiva)