U toku radovi na sanaciji stepeništa u kompleksu Slana Banja

Grad Tuzla u kontinuitetu održava i obnavlja kompleks Slana Banja u Tuzli, jednog od najposjećenijih i najomiljenijih mjesta svih generacija. Ovih dana su aktuelni radovi na sanaciji stepeništa u ovom kompleksu, na potezu od vidikovca (tepsija) do ulice prof. Ibre Pašića u dužini oko 100 m, te je gradonačelnik Lugavić iskoristio priliku da danas obiđe i ove radove.

Betonski radovi na stepeništu su okončani a trenutno se izvode radovi na postavljanju / ugradnjii zaštitne metalne ograde. Nakon završetka radova dogovoreno je da se izvrši čišćenje i uređenje zapuštenih zelenih površina u zoni stepeništa kao i sadnja drvoreda uz stepeništa kako bi se kompletirale sve aktivnosti na uređenju ove lokacije.

Završeni radovi na sanaciji dijela ulice prof. Ibre Pašića

Završeni su radovi na sanaciji dijela ulice prof. Ibre Pašića, koja je sanirana u toku prethodnih 20-tak dana. Radovi su podrazumijevali sanaciju proloma, ulegnuća i deformacija kolovoza na nekoliko lokacija koje su nastale u toku eksploatacije ovog puta, a Imajući u vidu opterećenost ove lokacije lošim geološko geomehaničkim uslovima. Vrijednost izvedenih radova je oko 120.000 KM.

(TIP)