Foto: Nova Dacia Duster će biti još poželjnija

Dacia Duster je s gotovo 200.000 prodanih primjeraka u prošloj godini jedan od najvažnijih modela rumunjskog proizvođača.

Taj status bi trebao zadržati i nakon što na scenu stigne veći Bigster najavljen istoimenim konceptom. Nedugo nakon što je potvrđen dolazak druge generacije maskirani Duster je uhvaćen i na cesti, a to je bilo dovoljno da kolege s kolesa.ru izrade zanimljive rendere.

S obzirom na to da su do sada vrlo uspješno pogađali izglede budućih modela, ne treba sumnjati ni sada u dobra predviđanja. S nešto manjim porastom dimenzija i dizajnom naslonjenim na prije pokazani koncept, novi bi Duster trebao izgledati profinjenije i daleko modernije.

Novost viđena i na kamufliranom modelu je skrivanje ručica stražnjih bočnih vrata u C nosač te novi dizajn stražnjih svjetala. Veće dimenzije znače više komfora i praktičnosti, a uvođenje CMF-B platforme i mogućnost implementacije hibridnog pogona.

Nadajmo se samo da se sve novosti oko nove generacije neće drastično odraziti na cijenu kao jedan od bitnih čimbenika dosadašnjeg uspjeha ovog modela. U svakom slučaju premijera se očekuje ove godine, a prvi primjerci na cesti početkom 2024. godine, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto: Kolesa.ru)