PDA oštro osuđuje gnusan napad na bračni par Memišević

Pokret demokratske akcije oštro osuđuje gnusan napad na bračni par Ajšu i Fadila Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada.

˝Temeljna stvar demokratskog društva su sloboda i sigurnost. A sigurnost trebaju da obezbijede oni koji su dobili povjerenje građana i oni su dužni su da se stave u njihovu zaštitu ma na kom dijelu Bosne i Hercegovine živjeli. Nijedna osoba u našoj državi ne smije da osjeća strah ili nepovjerenje u nekoga ili nešto niti da se osjeća ugroženo u svojim domovima i lokalnim zajednicama. Ne smijemo dozvoliti da se ponovo borimo za vrijednosti kao što su sloboda od straha˝, saopštili su iz PDA.

Pokret demokratske akcije poziva nadležne institucije da u cilju očuvanja multietničkog društva ispitaju ovaj nečovječni čin i sankcionišu sve učesnike ovog nemilog događaja.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.