Kanton Sarajevo dobio novu Vladu koju će voditi premijer Nihad Uk

Skupština Kantona Sarajevo danas je sa 22 glasa “za”, 10 “protiv” i dva  “suzdržana” potvrdila sastav nove Vlade KS, na čijem čelu će biti Nihad Uk. Premijer i ministri, su pred zastupnicima Skupštine položili i svečanu zakletvu.

Darja Softić Kadenić iz Naše stranke je  ministrica pravde i uprave, Haris Vranić iz SDP-a BiH je ministar zdravstva, Almir Bečarević iz Stranke za BiH  ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Adnan Šteta iz SDP-a BiH je ministar saobraćaja,a  Enda Pavić Pečenković iz SDP-a BiH  ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica.

Također, Admir Katica iz NiP-a je ministar unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović iz NiP-a je ministar   privrede, Naida Hota-Muminović iz NiP-a   ministrica odgoja i obrazovanja, Pavle Krstić iz NS-a   ministar  za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Kenan Magoda iz SDP-a BiH  ministar kulture i sporta, Emir Dedović iz Stranke za BiH   ministar finansija, dok je Omer Osmanović iz NIP-a ministar za boračka pitanja.

Na istoj sjednici pred zastupnicima će biti i prijedlog imenovanja nove dopredsjedavajuće Skupštine KS Jelene Pekić, umjesto Igora Stojanovića, zbog njegovog imenovanja za potpredsjednika Federacije BiH.

Također su na sjednici dodijeljena i dva zastupnička mandata i to Belmi Kapo ispred SDP-a BiH, te Mersihi Mehmedagić ispred NiP-a.

(TIP/Izvor: Fena/Foto:Fena/Amer Kajmović)