KO SDP Tuzla: Države ‘puna usta’ a na sceni klasično urušavanje digniteta Skupštine TK i institucija države

Sva bahatost SDFA režima se ogleda u činjenici da su samo sat vremena prije početka sjednice Skupštine, poslanicima dostavljeni materijali. Tačnije, ekspoze i prijedlog sastava Vlade sa veoma oskudnim biografijama. Poslovnik je jasno propisao da najmanje 10 dana prije održavanja sjednice Skupštine mandatar mora dostaviti prijedlog ministara, navode iz KO SDP Tuzla.

˝Ne iznenađuje ovakvo postupanje većine obzirom da iz priloženih biografija se moglo samo zaključiti da je riječ o ogromnoj količini nekompetentnih pojedinaca. Stručna sprema pojedinih ministara, niti njihovo radno iskustvo nema nikakvih dodirnih tačaka sa resorima na čijem su čelu.

Ekspoze je suštinski ista priča, planiranih, a neostvarenih ciljeva istog premijera, već drugi put.Države ‘puna usta’ a na sceni klasično urušavanje digniteta Skupštine Tuzlanskog kantona i institucija države od strane većine. Protivustavno i protivposlovničko djelovanje većine je očekivano i u skladu sa djelovanjem njihovih nalogodavaca i lica iz sjene što je već opće poznata stvar.

Na potpuno politički korektnu parlamentarnu diskusiju opozicije, predsjedavajući Skupštine TK Žarko Vujović, frustrirano i bahato po uzoru na stranačkog vođu, uskraćuje Poslovnikom zagarantovano pravo na pauzu poslanici Lejli Đerzić-Ćebić.

Simptomatično je da u više navrata predsjednik Skupštine TK demonstraciju sile upravo vrši nad poslanicama, ženama iz Skupštinskih klupa te da svakako taj njegov odnos mora biti pod budnim okom javnosti˝, saopšteno je iz KO SDP Tuzla.

(TIP)