Ambasada SAD: Očajnički potez Dodika, još jedan korak ka putu izolacije

Današnja objava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će Republika Srpska prekinuti saradnju sa zvaničnim predstavnicima SAD i Velike Britanije je još jedan korak ka opasnom putu koji je izabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine, naveli su iz Ambasade SAD u BiH, prenosi N1.

Vlada RS  je saopćila kako je usvojena Informacija o prekidu saradnje s ambasadama SAD i Velike Britanije te su uputili zahtjev zvaničnicma RS na svim niovima vlasti, uključujući i nivo BiH, da ne sarađuju s njima.

“To je put koji ne donosi beneficije stanovnicima RS, stanovnicima za koje Dodik tvrdi da ih štiti. Sjedinjene Američke Države imaju dugogodišnje radne odnose sa institucijama Republike Srpske, a mi ćemo nastaviti da pružamo pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina. Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti. Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost svojih stanovnika kako bi podržao svoj režim i korumpirane interese”, poručuju iz Ambasade SAD u BiH.

(TIP/Foto: Fena/Arhiva)