Naša stranka TK: Biografije ministara stanu na papir formata A4

Povodom formiranja Vlade u Tuzlanskom kantonu oglasili su se iz Naše stranke te obrazložili zašto su napustili sjednicu. Kako su istakli,  nova vlada TK jasno pokazuje zbog čega Naša stranka odbija bilo kakvu vrstu razgovora s osovinom nestručnosti, nekompetentnosti i katastrofalnog kadroviranja, u narodu poznatijom kao SDFA.

Prema njihovim riječima, analizirajući biografije novih ministara u Vladi TK, koje bi objedinjene mogle stati na papir A4 formata, jasno se vidi da bi neki ministri vjerovatno proveli radni vijek čekajući u redovima ispred biroa ako na današnjoj sjednici ne bi bili postavljeni na ministarska mjesta.

˝Ovakva imenovanja u vladi TK upućuju na to da će sjednice Vlade više ličiti na večernju školu nego na sjednice organa izvršne vlasti. Nažalost, opet se potvrdilo da državu najviše uništavaju oni koji se u nju najviše kunu. Danas smo i zbog navedenog, ali pogotovo nakon bahatog ponašanja predsjedavajućeg Skupštine i oštrog kršenja poslovnika odlučili da s ostatkom opozicije napustimo sjednicu Sve su šanse da će građani i građanke TK na kraju dobiti najnekompetentniju vladu TK u historiji Tuzlanskog kantona, saopštili su iz Naše stranke.

(TIP)