Video: U eksploziji na Krimu uništene ruske rakete

Ukrajinsko ministarstvo obrane saopštilo je da su u eksploziji na sjeveru Krima uništeni ruski projektile tokom transporta željeznicom do ruske crnomorske flote.

Ruski čelnik grada Džankoja rekao je da je to područje napadnuto dronovima.

Ukrajina je najavila eksplozije, ali nije izričito rekla da stoji iza napada, navodi BBC.

Ako se potvrdi, to bi bio rijedak napad ukrajinske vojske na Krim, koji je aneksiran 2014. godine.

“Eksplozije nastavljaju proces demilitarizacije Rusije i pripremaju ukrajinski poluotok Krim za deokupaciju”, naveli su iz ukrajinskog ministarstva odbrane.

Kijev je saopštio da su rakete bile namijenjene ruskoj crnomorskoj floti.

Ihor Ivin, upravnik Džanokoja kojeg je postavila Rusija, rekao je da je 33-godišnji muškarac prebačen u bolnicu nakon što je zadobio ozljedu od šrapnela oborenog drona. Nije spomenuo niti jedan oštećeni vojni cilj.

Nekoliko zgrada se zapalilo, a električna mreža je oštećena, citiraju lokalni mediji Ivina.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Twitter / Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.