Obilježena 25. godišnjica osnivanja Općine Sapna

Svečanim aktivnostima Općina Sapna ovih dana obilježava 25 godina od svog osnivanja. Ovom jubileju, danas je prisustvovala i delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona predvođena predsjednikom Skupštine Žarkom Vujovićem i premijerom Irfanom Halilagićem. Nakon što je na Centralnom spomen obilježju poginulim pripadnicima Armije RBiH u Sapni položeno cvijeće i odata počast, delegacija Kantonalne vlade je prisustvovala svečanoj sjednici Općinskog vijeća Sapna.

Premijer Halilagić je u svom obraćanju istaknuo značaj kojeg je Sapna, ali i cijeli taj region imao u odbrani Bosne i Hercegovine, te još jednom izrazio opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da djelima, a ne samo deklarativno, doprinese ravnomjernom razvoju Tuzlanskog kantona.

„U poratnim godinama Sapna je krenula praktično od nule. Bez infrastrukture, samo sa velikom voljom i željom za bolje sutra. Danas s ponosom možemo reći da je to „bolje sutra“ u velikoj mjeri i ostvareno. Vlada na čijem sam čelu, prošle je godine pokazala da nam je istinski ravnomjeran razvoj svih lokalnih zajednica, krajnji cilj. U tom cilju smo i prošle godine, posebnu pažnju posvetili infrastrukturnim projektima u Sapni. Za projekte u oblasti putne infrastrukture, vodoprivrede, te investicije na objektima obrazovanja iz Kantonalnog budžeta je izdvojeno skoro 2,5 miliona KM, što je više od jedne trećine Općinskog budžeta“, kazao je premijer Halilagić dodajući da su do sada postignuti u Sapni poticaj za ostvarenje ambicioznih planova u budućnosti, čemu će Vlada Tuzlanskog kantona i dalje biti podrška.

Uz premijera Halilagića današnjoj svečanosti u Sapni su prisustvovali i ministar finansija Suad Mustajbašić i ministar za boračka pitanja Zoran Blagojević.

(TIP)