Foto: AK Sloboda-Tehnograd sveukupni ekipni prvaci BiH u krosu

Na sportskom aerodromu „Jegin Lug“ u Kalesiji, u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba „Sloboda – Tehnograd“ Tuzla, u nedjelju je održano Ekipno prvenstvo BiH u krosu. Po izuzetno lijepom vremenu, na zahtjevnoj stazi nastupilo je 98 takmičara iz 12 klubova sa područja Bosne i Hercegovine.

Atletski klub „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla osvojila je titulu sveukupnih ekipnih prvaka Bosne i Hercegovine u muškoj i ženskoj kategoriji. Ekipno AK Sloboda – Tehnograd osvojila  je dva druga mjesta, u kategoriji djevojčica i juniorki, jedno treće mjesto u kategoriji juniora te dva četvrta mjesta u kategorijama dječaka i seniora. Na kros takmičenju izdvojili su se Nikola Pavljašević koji je trku završio na prvom mjestu, Elma Hasanbašić i Ema Mešković su završile utrke u svojim kategorijama na drugom mjestu.

Naredni vikend očekuje nas Državno prvenstvo BiH u trci 10.000 metara na stazi, 10.000 m brzo hodanje, te uporedo i Zimski bacački kup BiH, koji je po kalendaru Atletskog saveza Bosne i Hercegovine trebao biti nešto ranije, ali je odgođen zbog vremenskih uslova.

(TIP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Привет любители музыки! Очень рада, что нашла эту песню благодаря проекту Музыкальная Волна. Рома Фобос - находка для ценителей качественной…