KO SDP Tuzla: ‘U TK su još uvijek prisutne političke sluge SDA i njihovih kadrova sa crne liste’

Taman kad pomislimo da je SDA  sa svojim kadrovima dotakla političko dno oni nas ponovo podsjete da su spremni probušiti i to dno i spustiti se u ogromni tamni bezdan. Dakle, kadrovi stranke SDA koji su ubjedljivo lideri na američkoj crnoj listi sada, bez imalo dvojbe, svojim postupcima odvlače Bosnu i Hercegovinu sa vanjskopolitičkog kursa koji je za ovu državu od krucijalne važnosti.Sa diplomama, ili bez njih, SDA sa svojim kadrovima je potpuno, bez imalo stida i obraza stavila sve državne resurse u svoju službu i u službu nekolicine porodica. Višedecenijsko vladanje informacijama je kulminiralo sa nedavnom objavom SAD da je zloupotrebom javne državne telekomunikacione kompanije, bivši SDA-ov direktor OSA-e Osman Mehmedagić prisluškivao koga je htio i to koristio za stranačke potrebe i vlastito bogaćenje, navode iz KO SDP Tuzla.

Kantonalni odbor  SDP BiH Tuzla postavlja pitanje, da li je uopšte mjerljiva šteta koju su likovi, bezdiplomci i prevaranti pod krinkom nacionalnog jedinstva nanijeli svim narodima u BiH pa i Bošnjačkom, u kojeg se tako sveto zaklinju?

˝Za nas u Kantonalnom odboru SDP BiH Tuzla dileme nema. Od ogromnog broja pogašenih proizvodnih pogona, tridesetogodišnje pljačke na svim nivoima vlasti, kraha revizije presude BiH protiv Srbije, bezbroj afera, bijelog hljeba, crnih listi, lažnih diploma, fantomskih magisterija, do korištenja državnih resursa za prisluškivanje koje je Mehmedagić koristio, definitivno je ovoj državi i njenim narodima nanijeta nemjerljiva šteta. Još pogubnija je činjenica da su u Tuzlanskom kantonu još uvijek prisutne političke stranke koje su i dalje na usluzi SDA-u i njihovim kadrovima sa crne liste.  Za neke njihove partnere sve ima svoju cijenu i to nam pokazuju u kontinuitetu. Floskule tipa ‘za građansku državu’ su trenutno na odmoru do nekih novih izbora˝, saopštili su iz KO SDP Tuzla.

Kako su istakli, Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla se nastavlja boriti svim raspoloživim političkim i pravnim sredstvima kako bi raskrinkali sva njihova nedjela te vratili Tuzlanski kanton svim njenim građankama i građanima.

(TIP/Foto: Arhiva)