Video/Volkswagen potvrdio: Uskoro ćemo predstaviti električni auto za manje od 20.000 eura

Dobre vijesti iz Volkswagena.

Volkswagen je potvrdio ranija izvješća prema kojima planira uskoro proširiti ponudu električnih automobila. U pitanju je čak deset novih modela do 2026. godine, a među njima su najzanimljiviji ID.2 i ID.1.

Upravo tako, Volkswagen je potvrdio dolazak modela ID.1, a opisao ga je kao “praktičan pogled na “prvi električni VW za svakoga”. Novi ID.2 će biti pozicioniran ispod ID.3, a na tržište bi trebao stići tijekom 2025. godine.

ID.2 će biti kompaktni model dužine do 4.26 metara modela ID.3, a izgled ćemo moći vidjeti uskoro. Još uvijek nije potvrđeno konačno ime, pa je ID.Golf i dalje u igri.

I dok bi ID.3 mogao postići cijenu električnih Volkswagena od 25.000 eura, tu nije kraj. Naime, Volkswagen je potvrdio i dolazak modela ID.1. U pitanju je električni model koji je veličinom puno bliži klasičnom Polu nego manjem modelu up!, ali će zato cijenom biti bliži prije spomenutom, prenosi Index.hr.

“Također radimo na autu ispod 20.000 eura, koji će biti još veći izazov”, rekao je Thomas Schäfer, šef marke VW. “To je dio naše DNA, gdje Volkswagen ima obvezu koju svi moramo prihvatiti i na čemu radimo punom parom. U sljedećih nekoliko mjeseci izvijestit ćemo o tome.”

Trenutno je najveće pitanje kako će Volkswagen najmanjim električnim modelom ostvariti profit, a to muči i Schäfera. Očekuje se kako će isti model koristiti i sestrinske marke te ušteda u vidu korištenja jeftinijih baterija nešto lošijih karakteristika. Ipak, 400 km dosega je realno očekivati, a to je, priznat ćete, osjetno bolje od donedavno najjeftinijeg električnog Volkswagena, modela e-up!

(TIP/Foto: Volkswagen)