Na Buškom jezeru bačena veća količina medicinskog otpada

Na obalu Buškog jezera, na granici općina Livno i Tomislavgrad, proteklih dana odbačena je veća količina medicinskog otpada što je uznemirilo lokalno stanovništvo.

Glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak za Fenu je kazao kako je MUP obaviješten o tome te da su u toku istražne radnje.

“Policijski djelatnici izašli su na teren i obavljaju uviđaj u vezi ovog krivičnog djela. Nakon tih radnji imat ćemo neke odgovore u kojem smjeru istraga o počiniteljima ovog čina treba ići dalje” – dodao je Vrdoljak.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove kantona 10 Dubravko Kovačević također je potvrdio da je u toku inspekcijski nadzor nakon čega bi javnost trebala dobiti više informacija.

Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum iz Livna prva je upozorila na ovaj ekološki incident, objavivši na svojoj Facebook stranici fotografije odbačenog otpada.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Facebook)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.