Peugeot 508 Coupe kao francuski odgovor na njemačku dominaciju

Još od modela  406 Coupe mnogi se vesele ideji sportski nastrojenog Peugeota.

Nakon dizajnerski odlično pogođenog modela stigao je nešto manje uspješan 407 Coupe, a onda je interes počeo jenjavati. Istina, bio je tu i poseban RCZ, ali coupe modeli su generalno izgubili na tržišnoj važnosti. Šteta, jer mnogi bi rado vidjeli Peugeotov coupe na cesti.

Posebno kad je već i sama baza tako atraktivna. Nema sumnje kako 508 spada u red najatraktivnijih limuzina, pa bi i coupe na istoj osnovi bio odlična opcija. Vjerojatno bi taj “mustangovski“ štih postao još uočljiviji, ali i Peugeotova sklonost sportski agresivnom dizajnu, prenosi Index.hr.

Uvid u ideju Peugeotovog coupea daje nam X-Tomi Design koji se odlučio poigrati sa stražnjom polovicom automobila. Pritom je zadržao iste proporcije automobila, a za coupeovsku formu produljio prednja i izbrisao stražnja bočna vrata.

Dobra stvar je da je dizajner istovremeno snizio liniju krova te ju dodatno položio prema stražnjem kraju. Složit ćete se, ideja Peugeotovog coupea sad je još privlačnija, zar ne?

(TIP/Foto: X-Tomi Design)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Познакомьтесь с новейшим обновлением приложения БК Олимп для Android, преобразующим ваш опыт в мире ставок! [url=https://olimp-bet-app.ru/]Скачать приложение Олимп на андроид[/url]…