Pronađena bomba na igralištu škole u Mostaru

U dvorištu Srednje medicinske škole sestara milosrdnica u Mostaru, pronađena je neekslodirana bomba, zbog čega nastava jutros nije počela prema planiranom rasporedu.

Prema prvim informacijama, riječ je o ručnoj bombi, koju je pronašao domar škole, nakon čega je pozvao policiju.

Policija je na mjestu događaja i sprječava učenicima i zaposlenima ulazak u krug škole, zbog njihove bezbjednosti.

Iz  MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su naveli da je o svemu obaviješten Operativni centar Civilne zaštite, a na terenu je i službenik za KDZ pregled, koji će utvrditi mogu li ovu eksplozivnu napravu ukloniti bez opasnosti.

Nastava je odgođena do daljnjeg.

(TIP/Izvor: BHRT/Foto: N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Откройте для себя последние новшества в приложении БК Олимп для Android! [url=https://olimp-apk.ru/]Приложение БК Олимп[/url] доступно сегодня. Мы совершенствовали наше приложение,…