Video/BBC: Ovo su najbolji filmovi koji stižu u martu

Šta će nas u prvom mjesecu proljeća dočekati u svijetu filma? Što za nas pripremaju streaming platforme, a što nas čeka u kinima? Akcija, neo-noir, sport, fantasy… Donosimo jedanaest filmskih prijedloga koje je odabrao BBC.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons, iznimno utjecajna RPG igra, već je bila ekranizirana 2000. godine, a sada dolazi još jedan pokušaj da se igra pretvori u fantastični blockbuster, ovaj put s Chrisom Pineom, Michelle Rodriguez i Regé-Jeanom Pageom u ulozi nesretnih heroja te Hughom Grantom kao podrugljivim negativcem.

Kao što glumačka postava sugerira, komični ton filma daleko je od ozbiljnosti i tmurnosti Gospodara prstenova i Igre prijestolja, a redatelji filma John Francis Daley i Jonathan Goldstein najpoznatiji su po omiljenoj komediji Game Night.

“Oni su stvarno smiješni tipovi. Imaju povijest stvaranja stvarno izvrsnih komedija. A njihova ideja o tome kako žele ispričati priču bila je upravo ono što mi se sviđa kod snimanja visokobudžetnih filmova. Postoji ozbiljnost, pravo srce u tome i stvarno slatka poruka”, rekao je Pine za Collider.

Film u kina stiže 30. ožujka.

Luther: The Fallen Sun

Sada kada Idris Elba ima 50 godina, njegovi obožavatelji možda će morati odustati od svog sna da on bude izabran za ulogu Jamesa Bonda. Ali mogu se utješiti s Luther: The Fallen Sun, Netflixovim spin-offom dugovječne BBC-jeve serije.

Otkako smo zadnji put vidjeli Johna Luthera, osramoćeni policijski detektiv je u zatvoru, ali pobjegne kako bi pronašao bogatog serijskog ubojicu, kojeg glumi Andy Serkis. Može li John uhvatiti manijaka prije nego što drugi policijski detektiv (Cynthia Erivo) uhvati Johna? Tvorac serije Neil Cross obećava da će odgovoriti na to pitanje s više lokacija i razrađenih akcijskih sekvenci nego što je TV serija ikad imala.

“Ono što smo uspjeli učiniti s filmom, nakon što smo isporučili svaku epizodu Luthera uz komično mali proračun, jest imati šire platno i veći proračun za ispričati priče kakve smo uvijek željeli moći ispričati. I stvarno smo dobili priliku ostajući u potpunosti vjerni Lutheru”, rekao je Cross za Radio Times.

Film dolazi na Netflix 10. ožujka.

Shazam! Fury of the Gods

Trend američkih filmova o superjunacima se nastavlja, ovoga puta zahvaljujući DC-jevom Shazamu. Rad na franšizi nastavlja redatelj filma Shazam! iz 2019. David F. Sandberg, a osim njega, vraćaju se i zvijezde Zachary Levi te mladi Asher Angel.

Angel ponovno daje lice školarcu Billyju Batsonu, koji će se pretvoriti u poluboga, kojeg utjelovljuje Levi. Čarobna riječ tinejdžera će transformirati u njegov odrasli alter ego, superheroja Shazama, a u novom humorističnom akcijskom filmu glavni junak će se suočiti s bijesom boginja, Atlasovih kćeri (legendarne Dame Helen Mirren, Charliejeve anđelice Lucy Liu i mlade holivudske nade Rachel Zegler iz nedavno obrađene Priče sa zapadne strane).

Film dolazi u kina 16. ožujka.

John Wick: Chapter 4

Keanu Reeves oblači svoje crno odijelo po četvrti put kako bi glumio Johna Wicka, umirovljenog ubojicu koji je ponovno uvučen u tajanstveni ceh ubojica. Od izlaska prvog filma 2014. godine priče su postale kompliciranije, a mitologija serijala razrađenija. Postaje li John Wick svjetska akcijska franšiza koja će parirati Jamesu Bondu i Nemogućoj misiji?

Novi film traje dva sata i 49 minuta, sa sporednom glumačkom postavom koju čine Donnie Yen i Bill Skarsgard i radnjom koja vodi Wicka oko svijeta. Od atrakcija tu su, najavljuje redatelj, uzbudljive lokacije poput Pariza i Tokija.

Film dolazi u kina 23. ožujka.

Creed III

Ljubitelje sportskih drama, poput sada već mitskog Rockyja, na samom početku mjeseca obradovat će Creed III, redateljski prvijenac zvijezde Creeda Michaela B. Jordana. Osim novog redatelja, novost je i odsustvo samog Rockyja Balboe (Sylvester Stallone se pojavljuje u producentskoj ulozi).

Adonisa “Donnieja” Creeda prati uspjeh kako u obiteljskom životu, tako i u karijeri, no na putu će mu se naći prijatelj iz djetinjstva i boksaški talent Damian “Dame” Anderson (Jonathan Majors), koji po izlasku iz zatvora traži priliku za dokazivanje, a sukob dvojice boksača postat će mnogo više od obične borbe.

Creed III u kina dolazi 2. ožujka.

65

Kada se nakon katastrofalnog pada aviona pilot Mills zatekne na njemu nepoznatom planetu, koji je zapravo Zemlja prije 65 milijuna godina, životi pilota i Koe, drugog preživjelog putnika zrakoplova, pretvaraju se u borbu za preživljavanje na nepoznatom terenu na kojem opasna, pretpovijesna bića vrebaju na svakom koraku.

Pilota u nevolji u ovom znanstveno-fantastičnom akcijskom filmu glumi Adam Driver, mnogima poznat kao Kylo Ren iz novih nastavaka Zvjezdanih ratova. 65 u kina dolazi 16. ožujka.

Money Shot: The Pornhub Story

Osim serija i filmova Netflix pažnju privlači i dokumentarcima koji često obrađuju kontroverzne teme te potiču internetske rasprave. Nakon The Tinder Swindler te The Most Hated Man on the Internet sada na streaming platformu dolazi i Money Shot: The Pornhub Story, dokumentarac koji proučava uspjehe i skandale Pornhuba, stranice koja je postala jednom od prvih asocijacija na spomen pornografije na internetu, te uključuje razgovore s glumcima, aktivistima te bivšim zaposlenicima.

Film potiče važne razgovore o seksu i pristanku na internetu, ali i u vanjskome svijetu, poručuje redateljica Suzanne Hillinger. Money Shot: The Pornhub Story stiže na Netflix 15. ožujka.

(TIP/Izvor: Index.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.