Manekenka Iman Šukalo u New Yorku nosila modele slavnog Alexandera Wanga

Iman Šukalo, manekenka bosanskohercegovačkih korijena, postigla je veliki uspjeh na New York Fashion Weeku noseći reviju poznatog dizajnera Alexandera Wanga.

– Prvi put u New Yorku i prvi put na pisti. Riječ je o reviji Cupid’s Door Alexandera Wanga. Uzbuđena sam zbog ove prilike i svega što će se dogoditi u budućnosti – napisala je Iman na Instagramu te se zahvalila modnim agencijama JAG Models i The Establishment te Evanie Frausto koja je bila zadužena za njenu frizuru.

Iman Šukalo, rođena prije 21 godinu u Göteborgu u Švedskoj, a krenula je stopama mame Alme koja se ranije u Sarajevu bavila manekenstvom, prenosi Faktor.ba.

Ulazak u poznatu švedsku agenciju Modellink označio je prekretnicu u njenom životu. Prvi angažman bio je u Londonu gdje je snimala za komercijalni katalog poznatog online shopa Asos.

Snimala je za brojne poznate svjetske modne kuće: Mango u Barceloni, za Asos u Švedskoj, a u Londonu je potpisala ugovor s poznatom englesko-američkom agencijom Wilhelmina Models. Potpisala je ugovore i sa španskom agencijom Francina Models i njemačkom agencijom Most Wanted Models. U septembru prošle godine u Francuskoj je snimila kampanju za L’Oreal.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.