Video: Hrvatski predstavnik za Euroviziju: U stražnjici ruža, na bini Lenjin s raketama

Na izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije “Dora 2023.” koji je održan u sportskoj dvorani Marino Cvjetković u Opatiji Hrvatska je izabrala novog predstavnika za odlazak na Euroviziju koja će se ove godine održati u Liverpoolu, Odlukom žirija i gledatelja to će biti riječki Let3 s pjesmom Mama ŠČ.

Članovi grupe na pozornici su se prvo pojavili u dugačkim neobičnim kostimima. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete i osvojili publiku ali i žiri pa su večeras odnijeli pobjedu. Ukupno su osvojili 279 bodova.

“Što reći, hvala svima, mi se nismo trudili, ali smo jesmo očekivali. Što nas sad čeka. Bit će ŠČ. Čestitke svim izvođačima”, rekli su članovi Leta 3 nakon pobjede na ovogodišnjoj Dori.

Šta znači taj tajanstveni “ŠČ”

Damir Martinović Mrle je u intervjuu za HRT otkrio šta uopće znači taj tajanstveni “ŠČ”.

Mrle je odgovorio na pitanje koje je svima na umu i otkrio da je riječ o najstarijem slovu abecede koja ima 63 slova.

“5000 godina starije od prve nađene abecede, to je najstarija abeceda. Sada ćemo mi tu našu abecedu na Dori poslati svemirskim brodom u orbitu. Kada dođe do armagedona na zemlji, kada se smiri armagedon, raketa će se vratiti i donijeti opet prvu abecedu”, rekao je.

No, misterij značenja “ŠČ” još uvijek nije u potpunosti riješen. Naime, Mrle i Prlja su u intervjuu za N1 otkrili kako “ŠČ” može označavati i krvnu grupu, ali da to također može biti i uzdisaj pri orgazmu ili meditaciji. Dakle, značenje je slobodno za interpretaciju.

Polufinalne večeri Eurosonga 2023. biće u Areni Liverpool 9. i 11. maja, a finale 13. maj.

(TIP/Izvor: N1/Foto: HRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [URL=https://goznaka-diploms.com/ ] https://gosznak-diplomixs.com/ [/URL] Купить диплом техникума в москве- Таков способ обрести официальный удостоверение по завершении образовательного учреждения. Свидетельство раскрывает…

  2. Привет любители софта! uFiler - бесплатный и простой в использовании торрент-клиент от российских разработчиков Elecard. Управляйте скачиваниями, настраивайте скорости и…

  3. Ищете где [url=https://mdou41orel.ru/]реплика наушников Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением по…