Otkrijte koji je vaš ljubavni jezik prema horoskopskom znaku: Vatrene prati drama u ljubavi,…

Svi pokazujemo svoju ljubav na različite načine. Horoskopski znakovi igraju veliku ulogu u shvaćanju kako svladati umijeće ljubavi. Svi oblici ljubavi zahtijevaju unutarnju disciplinu i predanost procesu…

Vatreni znakovi

OvanLavStrijelac uče o odanosti i ustrajnosti

Vatreni znakovi vole na sveobuhvatan način, slično strastvenoj ljubavi. Nisu pretjerano oprezni i bacaju se naglavce u bilo kakav odnos u potrazi za uzbuđenjem i stimulacijom. Kada ste u vezi s vatrenim znakom, može biti teško disati ili zamisliti svoj život prije nego što su oni ušli u njega. Često, nesvjesni toga, očekuju odanost, ali ne znaju kako to izgleda. Dok zrelost nastupi, a to će se dogoditi u nekoj fazi života, oni će razviti stabilniji stav bez gubitka plamena koji grije oba partnera.

Loše strane: Vatreni znakovi mogu postati ovisni o jurnjavi i drami u ljubavi, i sebični u svojim nastojanjima. Kad osjete da su pobijedili, mogu izgubiti interes. Mogu biti toliko zaokupljeni zadovoljenjem svojih potreba da gaze preko svog ljubavnika u tom procesu. Ako ne nauče gledati na svoju zajednicu kao na odnos brige i pažnje, riskiraju da ne uspiju postići ništa trajno.

Dobre strane: Vole s užitkom, a ako su voljeni jednako zauzvrat, partnere čine središtem svog svemira pa se sve i svi vrte oko njih. Oni su uzbudljivi i nepredvidivi, što može biti zadovoljstvo u svijetu koji je često dosadan. Ako su odlučili izgraditi uspješnu zajednicu, naporno rade na tome, dodajući iskre ako osjete da je potrebno ponovno rasplamsati strast. Ta energija i vatra čine da se njihovi partneri osjećaju živima na način na koji nijedan drugi znak ne može.

Zemljani znakovi

BikDjevicaJarac uče o nepostojanosti i duhovnosti

Zemljani znakovi trebaju uravnotežiti prirodnu tendenciju traženja statusa i moći iznad svega. Traže sigurnost u svijetu u kojem je zapravo nema. Prolaznost je stvarnost koju je teško shvatiti, ali čim shvate da su sreća i mir ispred novca i dobiti, mogu se skrasiti u čarobne zajednice. Ipak, veze shvaćaju jednako ozbiljno kao i sve ostalo i često su izvrsni partneri. Prije nego što se obvezuju, odvoje vrijeme da analiziraju prednosti i nedostatke, rijetko kad u bilo što uskaču glavom bez obzira.

Kada kažu da su spremni, to je dugoročno. Kada konačno daju obećanje, čine sve što mogu da održe svoju riječ.

Loše strane: Često vođeni svjetovnim težnjama, zemljani znakovi oštro sude drugima i situacijama i mogu zaboraviti na radost koju ljubav može donijeti. Ako netko odgovara njihovim očekivanjima o tome kakav bi trebao biti brak ili veza, obvezat će se, ali radi se o jednodimenzionalnom načinu shvaćanja ljubavi.

Dobre strane: Pragmatični i prizemni donose osjećaj sigurnosti svojim voljenima. Zemljani znakovi cijene male geste i rado podržavaju divlje planove ili pothvate svog partnera. Imidž i poštovanje u javnosti za njih znače sve. Vole biti s ljubavnicima suprotnih kvaliteta, ali njihov moral i integritet moraju biti u skladu kako bi spoj uspio. Kada shvate vrijednost prave ljubavi i prepoznaju je kada se nudi, krenut će u pravom smjeru. Nećemo se bojati izraziti svoje potrebe ili priopćiti svoje prave osjećaje.

Zračni znakovi

BlizanciVagaVodenjak obično vjeruju da ako nekoga istinski volite, uvijek ćete ga voljeti

Budući da je prijateljstvo zračnim znakovima na prvom mjestu, ta ljubav traje cijeli život. Zračni znakovi vole iz svoje perspektive. Dopuštaju partneru da bude ono što jesu i dopuštaju mu da izraste u ono što žele biti bez postavljanja zahtjeva.

Loše strane: Poput nekih vatrenih znakova, zračni znakovi trebaju poraditi na svom stavu prema predanosti. Oni pokušaje intimnosti mogu promatrati kao manipulaciju ili smicalicu da ih se uhvati u zamku. Brzo im sve dosadi i zahtjevni su. Dobro surađuju s partnerima koji su nježni i koji im se posvećuju. Kada konačno daju obećanje, uče i rastu, i osobno i kao par.

Dobre strane: Zračni znakovi su predisponirani za intelektualnu stimulaciju. Zaljubljuju se u nečiju oštroumnost, bistar um i sposobnost da izazovu razmišljanje i potaknu raspravu. Najviše uživaju u prijateljskom verbalnom sparingu i ljubavniku koji će im skrenuti um dubokoumnošću, a ne vulgarnošću. Potreban im je prostor, ali i stimulacija, pažnja i otvorena komunikacija kako bi riješili nesporazume ili druge probleme. Zaljubiti se u nečiji um sigurna je oklada na vječnu vezu. Za razliku od svega drugog, um nikada ne umire; nastavlja oblikovati buduće živote.

Vodeni znakovi

RakŠkorpionRibe vjeruju da je ljubav vrijedna predanosti

Općenito zahtijevaju formalnu predanost i emocionalnu sigurnost, a brak vide kao svetinju koja će ih spasiti od samoće i donijeti im stabilnost. Čak i u dugoj vezi, oni često ne govore o svojim emocijama; očekuju da njihov partner automatski zna što se događa. Škorpioni posebno komuniciraju putem intuicije i osjećaja i očekuju da svi drugi čine isto. Osjećaji su njihov ljubavni jezik, stoga vodite računa o njima.

Loše strane: Vodeni znakovi imaju tako velika očekivanja da ih može biti teško ispuniti. Čini se da uvijek postoji nešto što ‘jednostavno nije dobro’. Zbog toga mogu ostati zaglavljeni u prošlosti i zamjerati, ne shvaćajući da smo svi sami odgovorni za svoju sreću, u dobru i u zlu, i nitko drugi nije kriv kad stvari krenu po zlu.

Vodeni znakovi mogu biti skloni pretjeranom reagiranju kada su nesigurni i kada su umorni. Redovito mijenjaju raspoloženja. Pokušajte to ne shvaćati osobno ili ćete biti u teškoj poziciji. Slegnite ramenima i uskoro će im se osmijeh raširiti preko lica dok posramljeno pružaju ruku kako bi vas zagrlili i iskupili se. Ipak, ne očekujte ispriku ili smislen razgovor. Očekuju da znate da to nema nikakve veze s vama osobno i da nisu tako mislili, piše MBG.

Dobre strane: Vodeni znakovi su među najboljim skrbnicima svojih partnera i obitelji. Ako imaju smisla za humor, a većina ih ima, njihova razigranost i smisao za zabavu nemaju premca. Oni cijene male geste, tako da vaš trud neće proći nezapaženo. U početku mogu biti sramežljivi, ali nakon toga postaju nježna, kreativna i bića puna ljubavi – kakva jesu, prensoi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Getty)