MMA zvijezde pretukle pripadnike službe spašavanja RH, povrijeđena i žena

Nekolicina bahatih MMA boraca je brutalno tukla pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja koji su se zatekli na sklijalištu na Platku u Hrvatskoj na kom su prethodno maltretirali sve prisutne driftovanjem BMW-a. Povrijeđeni su zadržani na bolničkom liječenju, uključujući i djevojku, koja je prema riječima njenog momka zadobila unutrašnje krvarenje u plućima.

Napad je počeo kada je mladić sa djevojkom blokirao prolaz službeniku HGSS-a i zahtjevao da motornim sankama izvuče BMW iz snjega. Službenik HGSS-a im je rekao da to ne može i da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao i on je ostao bez svijesti, piše Jutarnji.hr.

Zatim je jedan od gostiju obližnjeg lokala pritrčao u pomoć i odvojio napadača od povrijeđenog.

Međutim, bahati mladić nije želio da se povuče i počelo je guranje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dva putnika iz BMW-a. Tada je u pomoć pritrčao još jedan pripadnik HGSS-a, ali je i on zadobio snažan udarac u glavu i ostao na zemlji.

Najbliži pomagači pokušali su da mu iščupaju jezik, daju kiseonik i ožive, a u isto vrijeme, prvu osobu koja je pritekla u pomoć napala su dva putnika iz BMW-a, prvo pesnicama, a zatim su ga bacili u pod i nastavili da ga udaraju.

Jedna žena je htjela da zaustavi napad i pomogne, ali je zadobila četiri direktna udarca u glavu i pala. Mladići, obojica teški više od stotinu kilograma, nastavili su sve vrijeme da udaraju i psuju pomagača.

„Mi smo borci. Znate ko smo“, vikali su.

„Htjeli su da ubiju tog čovjeka“

Kako je za Dnevnih.hr rekao momak pretučene djevojke, tuča je trajala punih 20 minuta.

„Hteli su da ubiju tog čovjeka“, rekao je momak koji želi da ostane anoniman i dodaje da su mu MMA borci tog dana slomili ruku.

Govori i da je dvije decenije u borilačkim sportovima.

„U jednom trenutku sam se potukao sa trojicom. Sklonio sam od HGSS-ovca onoga koji ga je nokautirao“, rekao je.

Napali su i njegovu partnericu kojoj je poslije drugog ljekarskog pregleda konstatovano joj je unutrašnje krvarenje u plućima.

„Gledao sam snimak nadzorne kamere koja je sve snimila. Plakao sam dok sam to gledao“, priznaje.

Prema njegovom mišljenju, MMA borci su bili pod dejstvom droge i alkohola.

Inače, kako saznaje Index.hr policija je započela krivičnu istragu protiv Luke Abramovića, Mateja Krunića i Lovre Pavelića. Oni su nakon napada pronađeni na mjestu događaja. BMW je vozio Lovro Pavelić.

Ime Mateja Krunića pominjalo se u javnosti i ranije, u vezi sa borilačkim vještinama.

Luka Tiriel Abramović ranije se pominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo, po svemu sudeći, dobio uz hrvatsko.

Kasnije je potpuno prešao na MMA, a u jednom od intervjua koje je svojevremeno dao otkrio je i zašto.

„Nastupam za FK Dinamit pod vodstvom Mladena Kujundžića. Skijao sam do 18. godine. Bio sam reprezentativac Hrvatske do 16. godine, a kasnije sam skijao za Tursku. Borilačkim sportovima sam se počeo baviti oko 16. godine. Shvatio sam da skijanje ide silaznom putanjom, kada sam shvatio kako će se stvari odvijati sa savezom, prvo hrvatskim, a zatim turskim, više sam se uključio u borilačke vještine“, rekao je Krunić.

Dražen Abramović, otac Luke Abramovića, član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i aktivan u lokalnom ogranku stranke.

(TIP/Izvor: Nova.rs/Foto: Nova TV)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.