Ugovorena sanacija komunalne infrastrukture u mjesnoj zajednici Solana

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje poginulim borcima, šehidima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., u utorak vršioc dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, u pratnji predsjedavajuće Gradskog vijeća Nataše Perić i prisutnih vijećnika, počeo je radnu posjetu mjesnoj zajednici Solana.

Okupljeni mještani upoznali su dr.sc. Lugavića sa aktuelnim stanjem, aktivnostima i potrebama ljudi koji žive na ovom području, što je i bio osnovni razlog njegove posjete. Mještani su uputili riječi zahvalnosti na do sada uspješno realizovanim projektima, a koje je finansirala Gradska uprava, te istaknuli nekoliko budućih prioriteta kojima treba pristupiti planski i studiozno.

“Cilj ove posjete je da kroz aktivne razgovore sa građanima sagledamo potrebe i prioritete. Za tekuću godinu je već planirano nekoliko infrastrukturnih projekata u ovoj mjesnoj zajednici, ugovorena je sanacija dijela puta u ulicama Admira Dedića i Fikreta Salihovića Fikre, u dužini od 600 metara, vrijednosti je radova oko 200.000KM. U pripremi je i tenderska dokumentacija za drugu fazu sanacije iste ulice, u dužini oko 950 metara, procijenjene vrijednosti oko 380.000KM. Planirano je i postavljanje rasvjete u ulici Admira Dedića, u vrijednosti od oko 5.000KM”, – istakao je Lugavić.

Gradska uprava je u toku protekle godine za sanaciju i asfaltiranje puta u ulicama Fikreta Salihovića Fikre, od broja 115 do 159, Alije Ibrića, od broja 244 do 270 i Meme Suljetovića do 41a uložila oko 205.000KM. U okviru radova na održavanju, saniran je dio ulice Meme Suljetovića i Alije Ibrića, u vrijednosti oko 60.000KM. Izvršeno je čišćenje vodotoka Moluškog potoka, u vrijednosti oko 10.000KM. Postavljeni su golovi i ograda na dječijem igralištu, dok je za renoviranje i sanaciju objekta mjesne zajednice izdvojeno oko 7.000KM.

(TIP)

Komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.