Cabaret “Splićanke” u Tuzlu i Bosanski kulturni centar TK stiže 25. februara

Kabaret Splićanke je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom tačkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića.

Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati. Pozivamo vas da se pridružite našim heroinama, poslušajte njihove priče, prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze…od smijeha.

Vrhunska zabava je zajamčena!

Autor: Ivan Leo Lemo
Reditelj: Ivan Leo Lemo
Producent: Gradsko kazalište mladih, Split
Kostimograf: Marko Marosiuk
Koreograf: Leo Mujić
Kompozitor: Zvonimir Dusper
Igraju: Lidija Florijan, Nada Kovačević, Ana Gruica, Mia Vladović i Aneta Matulić

Riječ autora i reditelja (Ivan Leo Lemo):

Fenomen “Splićanki” nije naučna fantazija već vrlo jednostavna računica – izvrsna predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme koja svoju popularnost duguje upravo publici, jer su pohvale najzaslužnije za vjetar u leđa koji su “Splićanke” kao rijetko koja predstava u Splitu dobile!

Glumice će Vam same redom reći kako guštaju igrati Splićanke kao nijednu predstavu dosad, dok vrsno isprepliću na pozornici glumu, ples i pjevanje! A tko su Splićanke? I zašto ne smijete propustiti ovu priliku da pogledate ovu jedinstvenu predstavu ukoliko to još niste?

Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane.

_____________________________________________________________________________

Mjesto i vrijeme: Velika sala BKC TK u Tuzli, 25.02.2023. u 20.00 sati

Organizator: Ravel BH d.o.o

Cijena ulaznice: 20,00 KM

Informacije i rezervacije ulaznica: Marketing BKC TK Tuzla svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati. Informacije: marketing@bkctuzla.ba / Telefon: 035 311 070. Prodaja ulaznica i u sistemu kupikartu.ba, te na štandu “Sejo i Vili” na korzu u Tuzli.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.