Atletika: Edhem Vikalo viceprvak Mediterana u dvorani za mlađe seniore

Bosanskohercegovački atletičar Edhem Vikalo osvojio je srebrenu medalju u utrci na 60 m na Mediteranskom dvoranskom prvenstvu za mlađe saniore (U23) u špnaskoj Valenciji.

Član Atletskog kluba Sloboda Tehnograd iz Tuzle, pored medalje, postavio je  i novi seniorski državni dvoranski rekord u toj disciplini s rezultatom 6,73 sekunde.

U polufinalnij urci Vikalo je postavio i dvoranski rekord Mediterana za mlađe seniore u vremenu od 6,76 sekundi, koji je u finalu poboljšao Francuz William Aguessy  istrčavši za 6,71 sekundi, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.

(TIP)/Izvor: Fena)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.