Desert sa čokoladom i višnjama.
Sastojci:
– 1/2 l mlijeka
– 50 g griza
– 1 vanilin šećer
– 2 kašike šećera
– 1/2 kašičice cimeta
– 1 kašika kakaa
I još…
– višnje
Priprema:
Mlijeko i griz sjediniti i odmah mu dodati šećer, vanilin šećer i kakao, pa dobro promiješati.
Staviti da se kuha oko deset minuta, ili dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta, sipati u činijice ili čaše, pa ostaviti da se prohladi.
Dekorisati višnjama iz kompota ili zaleđenim, koje ste prethodno odledili.
(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto: Shutterstock)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.
Morate biti prijavljeni kako bi mogli komentarisati Prijava