Video/Amel Ćurić pokrenuo lavinu: ‘Sram te bilo… Kako će mene moje dijete zvati, babo ili tata? Onako kako se nama sviđa!’

Popularni bh. pjevač Amel Ćurić objavio je video na Instagramu u kome je javno kritikovao osobe koje se bave tuđim životima i u kome se osvrnuo na čestu “polemiku” – babo ili tata…- Prosto ne mogu da vjerujem čime se vi bavite, dragi ljudi, odnosno ne svi vi, nego pojedini među vama. Kako će mene moj sin zvati – tata, babo, baba, ćaća, oče, papi, dady…, nikakve veze to nema ni sa čim.

To je stvar, prije svega, kulturološke prirode, običaja, od mahale do mahale, od grada do grada. Moj otac je zvao svog oca baba, a ja sam zvao svog oca tata, a moja žena je zvala svog oca – oče. Imam prijatelja iz Tešnja koji svog oca zove – aba, navodi Amel Ćurić.

Dalje nastavlja:-Tako da će moj sin mene zvati tata, tajo, onako kako on voli, onako kako sam ja zvao svog oca, onako, na kraju krajeva, kako se nama sviđa, kako se meni sviđa, a ne kako vi pojedinci mislite da treba. Ljudi, prestanite se baviti ovakvim budalaštinama i glupostima. Radite neke korisne stvari u životu. Kao na primjer, da pometeš malo ispred svoje avlije, poručio je bh. pjevač.

Njegov video pokrenuo je lavinu komentara,a mnoge poznate ličnosti podržale su njegov stav, među njima su Amra Džeko, Tarik Filipović, Damir Džumhur, Hana Hadžiavdagić…

(TIP)