U NP Tuzla na repertoaru dvije odlične predstave

Ansambl Narodnog pozorišta Tuzla ove sedmice za svoju publiku ponovo igra dvije predstave  sa aktuelnog repertoara. U pitanju su dvije odlične predstave, koje redovno izazovu veliki interes kod publike.

Predstava „Budala na večeri“, u režiji Midhata Kušljugića na sceni Pozorišta će se odigrati u srijedu, 18. januara u 19,30 sati.  Svake srijede bogati izdavač knjiga Pijer Brošan (Milenko Iliktarević) i njegovi prijatelji sastaju se na večeri i takmiče se koji će od njih na taj sastanak pozvati veću budalu, odnosno osobu s neobičnim idejama i strastima kojoj će se svi moći smijati. Kad Pijer upozna neobičnog čovjeka po imenu Pinjon (Edis Žilić), koji može satima pričati o svojoj zbirci skulptura od šibica, učini mu se da mu pobjeda u toj gruboj igri ne može izmaknuti. No, Pijeru se ukoče leđa, te on i njegov novi prijatelj ne stižu na večeru. U potpunom urnebesu nesuđena žrtva i njezin tlačitelj zamjenjuju uloge. U predstavi igraju Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Jasmina Dedić – Ibrić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Dva dana kasnije, u petak 20. januara u 19,30 sati, publika će moći pogledati predstavu „Putovanje“, po tekstu Vahida Klopića i u režiji Midhata Kušljugića. „Putovanje“ govori o tri osobe, jednoj ženi i dva muškarca, koji se susreću na autobuskoj stanici. Počinju razgovarati otkrivajući jedno o drugom razne pojedinosti iz života, pa i da se od ranije poznaju. Čekajući autobuse za Minhen, Beograd i Zagreb govore šta ih je sve snašlo u životu. U predstavi igraju Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić.

(TIP)