Foto: Ukupna vrijednost projekta oko 900.000 KM; Završena izgradnja mosta mosta na rijeci Spreči na lokalnom putu Ljubače – Suha

Završeni su radovi na izgradnji mosta na rijeci Spreči, na lokalnom putu Ljubače – Suha u Živinicama. Navedeni most je već dugo vremena bio u jako lošem stanju što je stvaralo velike smetnje u saobraćajnoj komunikaciji stanovništvu sa ovog dijela Grada Živinice. Grad Živinice će  uputiti zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole u nadležno Ministarstvo kako bi se što hitnije most počeo koristi.

Novoizgrađeni most je urađen sa dvije saobraćajna trake i pješačkim stazama sa obje strane. Most je igrađen na većoj visini od postojeće kako bi se spriječilo plavljenje na ovom dijelu, te je uređeno korito rijeke ispod mosta u prosjeku po 10 metara sa obje strane i pristupni putevi za most.

Izgradnjom ovog mosta riješit će se dugogodišnji problem sa kojim se susreću stanovnici, ovog dijela Grada Živinice.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje mosta je oko 900.000,00 KM, a izvođač radova je firma SE Sarajka.

Puštanjem u funkciju ovog mosta osigurat će se puno veća sigurnost svih učesnika u saobraćajnoj komunikaciji, smanjit će se saobraćajne gužve na izlazu sa zapadnog dijela Grada Živinice, a najvažnije je što je omogućeno saobraćanje autobusa sa ovog dijela Živinica za Tuzlu, preko navedenog mosta, što do sada nije bilo moguće. Saobraćanje autobusa preko ovog mosta će skratiti vrijeme vožnje za đake, studente i ostale građane koji redovno putuju za Tuzlu.

Gradonačelnik Živinica  Samir Kamenjaković je izrazio veliko zadovoljstvo zbog riješenog zaista velikog problema građana sa ovog dijela Živinica, ali i zbog kvalitetno urađenih radova na izgradnji mosta.

(TIP)