Dogovoren nastavak saradnje na izradi Gender akcionog plana Grada Tuzle

U Gradskoj upravi Tuzle u srijedu  je održan sastanak vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle dr. sc. Zijada Lugavića sa predstavnicama “HO Horizonti” Tuzla, udruženja koje aktivno djeluje preko dvadeset godina i čije su aktivnosti i inicijative usmjerene na bolji položaj žena u porodici i društvu, smanjenju diskriminacije i nasilja nad ženama, te unapređenju uloge žene u procesima donošenja odluka.

Predstavnice Udruženja zahvalile su se dr.sc. Lugaviću na prijemu i spremnosti da se zajednički radi na kreiranju kvalitetnijih politika djelovanja prema ženskoj populaciji.

Na sastanku je razgovarano o važnosti zajedničkog djelovanja Grada Tuzle i nevladinih organizacija koje, u svom gradu, implementiraju projekte od velike važnosti za sve građane i građanke. Dogovoren je i nastavak saradnje na izradi Gender akcionog plana Grada Tuzle, kako bi on bio što efikasniji u svojoj primjeni.

Sastanku su prisustvovale pomoćnik gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, Asja Redžić, predsjednica Udruženja “HO HORIZONTI” Tuzla, Jasminka Jukić, stručna konsultantica-psihoterapeutkinja, Mira Vilušić, asistentica na projektu Merima Skokić i online media asistentica, Ena Džambić.

(TIP)