Kome je upućena ova poruka? / Mijatović tvrdi da će šutiti još malo, a onda… ‘Vratit ću vam sve sa kamatama, j**e bi mi se šta će ko misliti’

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, objavio je sinoć na društvenim mrežama zanimljivu poruku u kojoj je ‘misteriozno‘ najavio da će uskoro objaviti “pravu istinu, svidjela se ona nekome ili ne”.

Jasno je naglasio da je u pitanju njegov privatni, a ne politički, stav koji nema veze sa aktuelnom pričom oko pregovora i razgovora za formiranje vlasti.

Mijatovićevu poruku ovim putem prenosimo u cijelosti:

– 5 godina sam bio uveren da nemam pravo da ćutim, da se mora čuti glasno sve!

5 godina sam bez rezerve, punih pluća stavljao glavu tamo gde niko nije smeo staviti nogu.

5 godina koliko god sam bio glasan, stalno su me vagali, merili, stavljali na kantar njihovih vrednosti i jedni i drugi i treći.

Od bravo i svaka čast su mi se iskrivila ramena i leđa.

Moji stavovi su ostali isti, moja pozicija je ista i pre i posle izbora, ali već mesecima ćutim i još ću, da malo vidim i čujem one koji su 5 godina govorili bravo, one koji su me 5 godina merili i vagali.

I dok ćutim čitam, pišem i pamtim, vraćam sve garantujem vam glavom svojom bosanskom ali sa kamatama.

I hoću da ćutim i da vas gledam u svim lažima, konstrukcijama i lažnim predstavama i još jednom, jebe mi se za vašim reprezentacijama, za vašim “verama”, za vašim patriotizmima, datumima i istorijama, vašim ambicijama skrivenih iza nacionalnih interesa.

ĆUTIM JOŠ MALO A ONDA ISTINA PA SVIDELA VAM SE ILI NE, J**E MI SE!

PS: Ovo je kristalno jasan stav, nikakva frustracija, niti refleksija na vlast ili opoziciju, niti na pregovore ni razgovore. Ovo je uz psovku samo moje razmišljanje lično kao čoveka, nikako političara, da slučajno “dobronamerni” ne bi ovo preneli kao politički stav jer niti sam uključen u pregovore i razgovore niti ću biti.

Jednostavno ljudski, j****e se pa ko god se pronađe u tome, poručio je Mijatović.

(TIP)