U pucnjavi u Utahu ubijena porodica sa 5 djece

Porodica od tri odrasle osobe i petoro djece pronađena je u srijedu ubijena iz vatrenog oružja u kući u ruralnom jugozapadnom dijelu američke savezne države Utah, rekli su zvaničnici, prenosi CNN.

Policija je došla na poziv socijalne službe do porodične kuće u Enoch Cityju te je našla upucana tijela. Dužnosnici nisu naveli precizno kada su se smrtni slučajevi dogodili niti što je dovelo do pucnjave.

Sva tijela pronađena su unutar kuće, navodi se u saopćenju.

Također nisu precizirali u kakvom su odnosu bili članovi porodice. Istraga je i dalje aktivna. Lokalna zajednica oplakuje smrt porodice.

Gradski zvaničnici kažu da ne vjeruju da postoji prijetnja za širu zajednicu, ističući da nema osumnjičenih koji su u bjekstvu.

Rob Dotson, načelnik Enoch Cityja, rekao je u srijedu navečer da njegova zajednica žali zbog smrti porodice.

– Teško je riječima opisati emocije u ljudima koji ovdje žive – rekao je Dotson. “Svi poznajemo ovu porodicu. Mnogi od nas su služili s njima u crkvi, u zajednici, i išli u školu s njima.”

Zvaničnici također nisu rekli ko i kada je tražio provjeru socijalne službe niti kada i šta je podstaklo poziv.

Dotson je napomenuo da će trebati vremena da se utvrdi šta se dogodilo u kući. Istražitelji iz okruga Iron, Enoch Cityja i Cedar Cityja zajedno rade na pronalaženju odgovora, rekao je on.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Anadolija)