Bećirović i Karić: Rezultati Lane Pudar najbolji su način promoviranja BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić razgovarali su danas s najboljom bosanskohercegovačkom  plivačicom Lanom Pudar, čestitajući joj na dosadašnjim uspjesima i rezultatima na takmičenjima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

Bećirović naglasio je kako je mnogo razloga zbog kojih su građani Bosne i Hercegovine ponosni na mladu sportistkinju koja je personifikacija uspješnog sportskog dijela Bosne i Hercegovine.

Istaknuo je da su rezultati Lane Pudar najbolji način za promoviranje države Bosne i Hercegovine, te podstrijek za sve mlade u BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Lana Pudar je zahvalila na dosadašnjoj podršci, uz naglasak da će u narednoj godini biti još sportskih izazova. Uspjesima u vodenim sportovima i ove godine dokazala je još jednom svoje kvalitete tokom sportskih takmičenja, koja se s velikom pažnjom prate u javnosti.

Bećirović je istakao da će podržati Lanu Pudar na njenom putu ka uspjehu, a zajedno s gradonačelnicom Karić poručio kako s posebnim zadovoljstvom čekaju svako naredno takmičenje Lane Pudar, iskreno vjerujući u nove sportske uspjehe najbolje bosanskohercegovačke plivačice.

(TIP)