Becker: Htjeli su me silovati u zatvoru. Objasnio mi je tačno što će mi sve raditi

Boris Becker, jedan od najvećih tenisera u historiji, prošle je sedmice  pušten iz zatvora nakon što je odslužio osam mjeseci zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2.5 miliona funti u stečajnom postupku, s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Prvi dio kazne Becker je služio u ozloglašenom londonskom zatvoru Wandsworth, 70-ak kilometara zapadno od Londona. Wandsworth je inače zatvor prepun prljavštine i miševa, u kojem više od 1300 robijaša izdržava kazne. Becker je ondje trebao provesti godinu i tri mjeseca, no ubrzo je premješten u znatno blaži Huntercombe, u kojem je dobio posao fitness trenera i instruktora u teretani.

Po izlasku iz zatvora, u kojem je trebao provesti dvije i pol godine, Becker je dao intervju za TV kuću Sat1, a detalji tog razgovora, na koji je pristao uz naknadu od pola miliona eura, intrigiraju svjetske medije.

“U zatvoru si samo broj…”

Priznao je da je doživio neke strahote iza rešetaka, pa tako i da ga je “jedan zatvorenik želio ubiti”, a da mu je drugi prijetio silovanjem. “Objasnio mi je što će mi tačno sve napraviti”, rekao je. Ostvarenje tih prijetnji uspio je izbjeći zahvaljujući desetorici zatvorenika koji su mu obećali pomoć i zaštitu, prenosi Index.hr.

“U zatvoru si niko. Nisam bio Boris. Bio sam samo broj. Moj je bio A2923EV i nikog nije bilo briga ko sam. Da biste preživjeli, trebate jedan drugoga”, rekao je.

(TIP/Foto: Agencija Anadolija)