Aleksandar Stanković: Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz Za dom spremni

Voditelj emisije Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković na svom je Facebook profilu objavio opširnu poruku u kojoj je napisao kako hrvatski nogometaši nisu njegovi ambasadori i pritom je podsjetio na suđenje Zdravku Mamiću i slučaj s Lukom Modrićem na sudu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Prije 5 godina Luka Modrić je kratkim pamćenjem štitio Zdravka Mamića na sudu. O tome sam radio emisiju s Joškom Jeličićem koji je zaključio da Modrić nije dorastao suđenju, a ja sam zaključio kako bi nas 90 posto učinilo isto i zapitao se tko nam je kriv što vjerujemo da su nogometaši naši najbolji ambasadori.

U međuvremenu su nogometaši službeno postali naši najbolji ambasadori, a ja i dalje mislim isto. Hrvatska nogometna reprezentacija je 20-ak mladića koji odlično rade svoj posao. Uz časne izuzetke fini momci, izbornik simpatična osoba, Luka Modrić vrijedan čovjek međutim on nije moji najbolji ambasador.

I sada slijedi pitanje ‘a čiji si ti biti ambasador tako pametan?’ Ničiji! Ja u startu nemam kvalifikacije za tu čast jer imam dobro pamćenje i jer redovito plaćam porez. Dakle, ja sam sam svoj ambasador”, započeo je Stanković.

 

“POJAŠNJENJE: Nisam nogometni navijač i ne padam u euforiju  kada igra Dinamo, ili  reprezentacija. Više sam se radovao uspjesima Mirka Filipovića, Željka Mavrovića, Ivaniševića, nekada Beneša i Parlova nego nogometne reprezentacije. Eto, takav sam, više volim druge sportove.  Ne preplavi me osjećaj ponosa, ili išta slično kada u Alžiru spomenu Modrića, Šukera, Tita ili Teslu”, piše Aco.

“Nogometaši su ambasadori sami sebi”

“Tesla je  bio genij, ali mene tu nije bilo nigdje. To što govorimo isti jezik i što smo rođeni relativno blizu nije dovoljno da sebe prepoznajem u Tesli. Ili da okrenemo stvari ovako: mogu se prepoznati i biti ponosan na sve izvrsne ljude ovog svijeta od Newtona do Tesle, od Harmsa do Slamniga, od Saše Petrovića do Anga Leeja, ali nekako mi se čini da je to i za egomanijaka poput mene previše.

I da, i dalje mislim da nogometaši nisu moji najbolji ambasadori već su najbolji ambasadori sami sebe. Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz Za dom spremni. Naravno, moji ambasadori su Vučić i Šešelj, ali koga da ja nakon ovih 20 godina javnog rada više u što uvjeravam, fuck off!.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Arhiva)