Počela praznična čarolija ‘Zima u Tuzli’

Manifestacija ‘Zima u Tuzli’  počinje u petak i trajat će do 08.01.2023. godine. Građanke i građani Tuzle, ali i gosti, imat će priliku da uživaju u prazničnim čarima i gastro ponudi koju će kreirati obrtnici i ugostitelji sa područja Tuzle. Organizatori  su obezbijedili bogat muzičko-zabavni program, kojeg će  solističkim koncertom otvoriti Ilma Karahmet.

Lugavić: Unaprijediti i poboljšati kvalitet života građana

Prema riječima vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle dr. Zijada Lugavića, prioritet ovog događaja jeste da se građanima i posjetiocima Tuzle učini boravak i život kvalitetnijim i boljim u zimskim i prazničnim danima.

˝Manifestacija ‘Zima u Tuzli’ je veoma značajna za naš grad, naše sugrađanke i sugrađane, privredne subjekte, ali i sve naše drage goste koje u ovom periodu dolaze u naš grad Tuzlu. Imat ćemo veoma kvalitetan zabavni program koji će uljepšati zimske dane i noći, poboljšati i unaprijediti kvalitet života građana u ovom zimskom periodu. S druge strane, mi na ovaj način pomažemo privrednicima i obrtnicima koji realizuju svoje djelatnosti na području grada Tuzle˝, istakao je dr. Lugavić i dodao da će Tuzla i ove godine biti jedan od centara novogodišnjih dešavanja u regionu, a da će se, uz trend rasta broja posjetilaca i interesovanja za događaj, u budućnosti aktivnosti širiti i na druge dijelove grada.

Jaganjac: Bogat zabavno-muzički program

Voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac uputila je poziv svima da odaberu Tuzlu za doček nove, 2023. godine. ˝Ukupno imamo 31 dan programa.Trg slobode će biti dom 20 kućica koje ustupamao na korištenje ugostiteljima, obrtnicima, starim i tracionalnim zanatima. Ove godine smo pripremili i bogat zabavno-muzički program koji će pratiti ono što naši ugostitelji i obrtnici budu kreirali kao svoju ponudu u kućicama. Imat ćemo najmanje 17 noći muziku uživo i izvođače koji će se potruditi da svim posjetiocima učine boravak u našem gradu ugodnijim i zabavnijim˝, kazala je Jaganjac.

Program za djecu

Prema njenim riječima, pripremljen je i bogat program za djecu. ˝U dane vikenda smo obezbjedili jedan izuzetno atraktivan program za najmlađe. U nedjelje koje slijede, 11.,18. i 25. decembra ćemo imati posebno pripremljen program sa animatorima, maskotama, nagradnim igrama, plesnom zabavom za naše najmlađe. To će biti svake nedjelje od 12 do 14 sati˝, naglasila je Jaganjac.

Podsjećamo da će tradicionalno biti  organizirana i proslava Dječije nove godine 31. decembra na Trgu slobode s početkom u 12 sati.

Paunoski: Pivara Tuzla simbol grada

Partner u organizaciji manifestacije ‘Zima u Tuzli’ je najuspješnija i najveća bh. kompanija Bingo iz Tuzle. ˝Na poziv Turističke zajednice grada Tuzle prihvatili smo da budemo partner manifestacije ‘Zima u Tuzli’. Osim što smo partner kao kompanija ‘Bingo’, jedna od članica naše grupacije Pivara Tuzla je i generalni sponzor ove manifestacije.Mi očekujemo da ćemo našim učešćem doprinijeti poboljšanju programa obzirom da većina naših kupaca, sugrađana su direktno ili indirektno vezani za našu komapniju i grupaciju˝, kazala je rukovoditeljica službe Trade marketinga, Bingo d.o.o., Tatjana Paunoski i dodala: ˝Očekujemo da se svi dobro zabave prije svega. Da Pivara Tuzla, koja je simbol ovoga grada, bude tu sa svim našim sugrađanima na trgu koji zaista prelijepo izgleda˝.

Jovičić: Prilika za obrtnike

˝Ovo je jako značajna manifestacija za obrtnike. Imamo obrtnike kojima je ovo jedinstvena prilika da predstave građanstvu Tuzle, ali i šire, svoje proizvode. Naravno da ostvare i određenu finansijsku dobit. Gledat ćemo da naredne godine povećamo broj kućica i da svi oni koji žele da budu dio ove manifestacije da učestvuju˝, izjavila je Sekretarka Udruženja obrtnika grada Tuzle Slađana Jovičić.

Grad Tuzla i Turistička zajednica Tuzle organizirat će javni doček nove 2023. godine na Trgu slobode. U okviru  programa, prisutne će zabavljati bend Big Brothers, Adi Šoše sa bendom Amila Loje, dok će kao zvijezde večeri nastupiti popularna grupa Zabranjeno pušenje. Tačno u ponoć prisutni će moći uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu. Zabava na Trgu slobode će biti nastavljena i 1. januara u noćnim satima. Nastupit će bendovi Divan, Pochko & New Primitives i Amel Ćurić.

Video: RTV7

(TIP/Autor: Adis Jašarević)