Kremasta tjestenina
Najlakši recept za kremastu tjesteninu koja se topi u ustima.
Sastojci:
– 400 g makarona
– 200 g kačkavalja
– 100 g maslaca
– 1 l mlijeka
– 0,5 l povrtne ili mesne bistre supe
– sol, biber
– svjež peršin
Priprema:
U veliku šerpu sipajte mlijeko i povrtnu ili mesnu bistru supu. Promješajte i zagrijte na umjerenoj temperaturi.
Kada se zagrije dodajte makarone i kuhajte sve dok se tjestenina termički ne obradi do kraja.
Pred kraj kuhanja umješajte rendani kačkavalj i komadiće maslaca, sve dobro promješajte i pustite da se sir rastopi do kraja.
Začinite po želji sa solju i biberom.
Poslužite toplo sa svježim listićima peršina.
Prijatno!
(TIP/Izvor: Coolinarika/Foto: Shutterstock)
Nemoj reć’?!