Vučić: Srbija neće priznati referendume u ukrajinskim oblastima pod ruskom kontrolom

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može i neće priznati rezultate referenduma četiri ukrajinske oblasti pod kontrolom ruskih snaga o pripajanju Rusiji.

“Srbija to ne može priznati jer se drži međunarodnog prava, Povelje UN-a i rezolucija UN-a. Mi štitimo vlastiti teritorijalni integritet, kao i integritet međunarodno priznatih zemalja. I to je jedino što je sigurno i što se ne može mijenjati to su stvari od presudnog značaja”, rekao je Vučić novinarima nakon posjete novom proizvodnom pogonu tvornice Grundfos u Inđiji.

On je ponovio da su međunarodni pritisci na Srbiju po pitanju Rusije brojni i da očekuje kako će se oni umnožavati u idućem razdoblju, prenosi Beta.

“Sve je manje strpljenja, nervoza je sve veća i sve grupe za pritisak, kao i dio medija i političkih stranaka, bit će angažirani. I za jednu i za drugu stranu”, rekao je Vučić i dodao da njemu ostaje voditi računa o Srbiji i njenim interesima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u subotu, 8. listopada obratiti javnosti kako bi predstavio poteze Srbije u idućem razdoblju.

(TIP/Izvor: Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. [url=https://arusak-attestats.ru/]http://arusak-attestats.ru[/url] - Можно ли купить аттестат – путь для вашему перспективам. На нашем сервисе вы сможете без труда и быстро…