Video/Foto: Dacia okreće novu stranicu i predstavlja Manifesto

Predstavljanjem atraktivnog koncepta rumunjska marka najavljuje neke novosti u poslovanju.

Manifesto, konceptni auto koji Dacia predstavlja, „laboratorij” je za testiranje inovativnih rješenja, od kojih će neka naći mjesto u serijskim modelima. Manifesto ne najavljuje poseban model, samo pokazuje kako se na što jednostavniji način može zadovoljiti avanturistički duh vozača, a da se pritom u fokusu drži ekološki aspekt.

Ovdje su putnici doslovno u izravnom doticaju s okolišem – Manifesto nema vrata, prozora ni vjetrobranskog stakla. Poklopac prtljažnika je pak radna ploha, dok se komunikacija s civilizacijom odrađuje putem Bring-Your-Own-Device sustava. On je već komercijaliziran i prihvatili su ga brojni kupci.

YouClip je dodatak koji na jednostavan način nudi sigurno pričvršćivanje niza praktične i modularne opreme. U Daciji kažu kako će se ugrađivati u serijske modele, kao što su se već počeli nuditi modularni krovni nosači. To sigurno ne vrijedi za jednostruko prednje svjetlo koje se može odvojiti i upotrebljavati kao snažna ručna svjetiljka.

Automobil je izrađen većim dijelom od recikliranog materijala Starkle, u unutrašnjosti su prirodni materijali poput pluta, a gume su pune i samim time vječne.

Manifesto je pravi terenac. Ima pogon na sve kotače, visoko postavljenu podnicu, dok je cjelokupni interijer vodootporan. Prevedeno, nakon dana valjanja u blatu ovaj se auto čisti mlazom vode izvana i iznutra.

A kad je Dacia u pitanju, prave stvari tek dolaze. Novi logotip, novi izgled prodajnih salona, novi dizajn i nove boje učinit će marku još privlačnijom, baš kao i bolje korisničko iskustvo koje najavljuju, piše Index.hr.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.