Video/Nikad nije kasno za snove: Sa 75 godina prvi put vozio preko 320 km/h

Maksimalna dozvoljena brzina na javnim prometnicama je u većini zemalja 130 km/h, ali ipak mnogi u vlasništvu vole imati tunirani supersportski auto.

Jedan od njih je Barry Bigwood iz Južne Afrike. Ponosni je vlasnik Nissana GT-R iz 2012. godine, jednog od najboljih supersportskih automobila uopće. Ipak, on ga je odlučio tunirati, pa je auto 2015. godine poslao u Veliku Britaniju.

V6 sada ima 4.1 litru zapremine, a nakon modifikacija vrti se do 8000 o/min. Nove su i turbine, a auto može voziti na etanol. Zbog ogromne snage radilo se i na mjenjaču. U konačnici se procjenjuje da motor ima oko 1200 KS.

Auto je u međuvremenu dorađivan, pa je Nissan na utrci ubrzanja skinu skalp Bugattiju. Ipak, Bigwood nije nikad imao priliku isprobati koliko je Nissan uistinu brz. “Ne utrkujem se, ali tu i tamo radim bezobrazne stvari“, priznao je.

Stoga je sad odlučio voziti 800 km do zračne luke Uppington gdje će na gotovo pet kilometara dugoj pisti moći isprobati auto i voziti ga preko 320 km/h. Smiješak na njegovom licu govori sve, prenosi Index.hr.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Искали где [url=https://el-gusto.ru/]копия Airpods PRO[/url]? Лучшие беспроводные наушники в Москве и области. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за…

  2. В поисках где [url=https://el-gusto.ru/]купить реплику наушников Airpods PRO[/url]? Наилучшие беспроводные наушники в Москве. Реплика оригинальных AirPods с активным шумоподавлением со…