Recept za čokoladnu tortu od palačinki kakvu prave Francuzi

Francuzi obožavaju torte od palačinki. Nazivaju ih “mille crepe”, što znači ‘hiljadu palačinki’. Redajte palačinke i premazujte ih kremom, a za kraj prelijte tamnom čokoladom…

Tipovi ljudi koji jedu palačinke povodom Svjetskog dana palačinki | Video: 24sata/pixsell

  • šalica vode
  • 460 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 šalice kakaa
  • 85 g otopljenog maslaca
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Krema:

  • 500 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice brašna
  • žlica gustina
  • 120 g margarina
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
24sata

Preljev:

  • 200 g čokolade
  • žlica maslaca

Za ukras: ploške banane (ili neko drugo voće ili orašasti plodovi)

Priprema: 

Pomiješajte sve sastojke za palačinke i izmiješajte. Ostavite u hladnjaku na sat vremena. Za to vrijeme napravite kremu.

U malo mlijeka dodajte brašno i gustin te sjedinite. Ostatak mlijeka pomiješajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Dodajte kakao u prahu i čokoladu pa miješajte dok se ne otopi. Uspite mlijeko s brašnom i gustinom te kuhajte dok se sve ne zgusne. Ohladite kremu.

Ispecite palačinke. Redajte palačinke tako da ih premazujete kremom, a završite preljevom od čokolade koju ste otopili s maslacem na pari ili u mikrovalnoj pećnici.

Narežite bananu na ploške i ukrasite ohlađenu tortu, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Dreamstime)