Crna Gora: Održana komemorativna sjednica povodom tragedije na Cetinju

U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sjednica za žrtve masakra u kojem je napadač ubio 10 osoba, među kojima i dvoje djece.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom. Nevine žrtve su stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti”, rekao je Đurašković.

On je dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice žrtava, čiji brutalno prekinuti životi ostaju opomena svima da učine sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi.

Potpredsjednik Skupštine Cetinja Mirko Stanić rekao je da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sada i ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge.

“Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora”, rekao je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

U pucnjavi koja se dogodila u petak, u cetinjskom naselju Medovina u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović (34), dok je šest povrijeđeno.

Život su izgubili Danijela Radunović (51), Aleksandra Radunović (52), Milan Mitrović (37), Rajko Drecun (56), Dimitrije Drecun (81), Danica Drecun (74), Goran Đurišić (54), Nataša Pejović Martinović (35), M.M. (11) i M.M. (8).

(TIP/Izvor: Srna/Foto: Anadolija)