Bez pečenja: Recept za cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov u 15 minuta

Za vrijeme toplih ljetnih mjeseci ne volimo paliti pećnicu i puno vremena provoditi u kuhinji. Ako nas tijekom vrućih dana uhvati želja za slatkim, cheesecake je izvrsno rješenje. Ovaj kolač se ne peče, gotov je vrlo brzo, a napraviti ga možete za svega 15-ak minuta.

Ako tražite ideju za ljetni desert, pripremite ukusni cheesecake s bijelom čokoladom i malinama koji će vas osvojiti na prvu. Slatko-kisela lagana kombinacija bit će savršena za ljetna druženja, a najveći posao će obaviti hladnjak jer se cheesecake nekoliko sati treba hladiti kako bi se stisnuo.

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom – sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g mljevenih petit keksa
  • 150 g maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice meda

Za kremu:

  • 500 g krem sira
  • 250 g sirnog namaza
  • 300 g bijele čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 1 pakiranje želatine u prahu

Dodatno:

Svježe ili zamrznute maline

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom – priprema:

  1. Pripremite podlogu od keksa. Petit keks usitnite u multipraktiku. Maslac stavite u posudu na vatru i kada se potpuno otopi dodajte mlijeko i med pa sve dobro pomiješajte. Dodajte mljeveni keks i sjedinite smjesu. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje pa podlogu od keksa dobro utisnite u kalup, najbolje čašom, kako bi površina bila ravna. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
  2. Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru, a bijelu čokoladu iskidajte na manje komade. Čokoladu dodajte vrhnju i neprestano miješajte, sve dok se čokolada ne bude potpuno otopila.
  3. Dok se čokolada topi pripremite želatinu po uputama na vrećici. Kada želatina nabubri, dodajte čokoladi i vrhnju i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Posudu maknite s vatre dok se želatina topi kako vrhnje ne bi zakuhalo.
  4. U dubokoj posudi umutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Po želji dodajte više ili manje šećera u prahu. Smjesi od sira dodajte smjesu s čokoladom, vrhnjem i želatinom pa kratko promiješajte mikserom na najmanjoj brzini kako bi se dvije smjese dobro povezale.
  5. Smjesu izlijte na podlogu od keksa pa ubodite svježe ili zamrznute maline na vrh torte. Ovisno o tome kakav presjek želite, maline ubodite pliće ili dublje.
  6. Hladite tortu najmanje četiri sata, piše Zadovoljna.hr.

(TIP/Foto: Shutterstock)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.

  1. Bellenty - ваш надёжный союзник в области конвейерных решений. Для вас [url=http://bellenty.by/]ленты транспортерные на Bellenty[/url] помогут консультанты магазина. Благодаря нашему…

  2. В сегодняшнем обществе финансовые трудности встречаются часто, и каждый из нас может оказаться в ситуации, когда необходима дополнительная финансовая поддержка.…

  3. В сегодняшнем обществе финансовые сложности не редкость, и каждый из нас может оказаться в ситуации, когда потребуется дополнительная финансовая помощь.…

  4. В настоящей эпохе финансовые сложности встречаются часто, и каждый из нас может оказаться в ситуации, когда необходима дополнительная финансовая поддержка.…