Eldar Jusufović novi direktor FK Sloboda

Eldar Jusufović od ponedjeljka će zvanično obnašati dužnost generalnog direktora Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle. Njegovo predstavljanje u klupskim prostorijama upriličeno je danas.

– Drago mi je što sam došao u poziciju da nakon dugogodišnje navijačke podrške klubu, u posljednjih godinu – godinu i po rada u marketingu, da sam imenovan na ovu funkciju. Poznajem situaciju u klubu. Dosta pozitivnih stvari se dogodilo oko kluba, ali i dosta propusta u organizacijskom segmentu. Poznajem situaciju sa navijačke strane i učinit ću sve da ispravimo te stvari. Zahtijevat ću da se poštuje klub, da se radi i da svi zajedno imamo jedan cilj, a to je uspješan i stabilan klub – kazao je Eldar Jusufović.

Negativna atmosfera je oko kluba ali, smatra on, nije toliko loša situacija koja se prikazuje javnosti te da su vrata kluba otvorena za svaku informaciju, ali i za sve one koji se žele uključiti u rad kluba.

– Bit će promjena u organizacionoj strukturi. Planiramo se posvetiti sferi marketinga jer ima dosta prostora za napredak. Stavit ćemo fokus i na rad u omladinskim pogonima – zaključio je on.

Pored najava i poziva navijačima da podrže klub, Jusufović je potcrtao i da će se naredne godine organizovati Memorijalni turnir Mustafa Hukić – Huka.

(TIP/Izvor: Fena)